Dragehulen klub tilbud

Af Marit Nim, 11-09-2020

Valget er denne gang faldet på Blacksad Collected Stories Normalprisen er kr. 270,-, men Dragehulens medlemmer får den til kun kr. 130,- .
Bestil den her

Fantask anbefaler:
En af de helt populære tidlige genrer indenfor den amerikanske tegneserietradition er de såkaldte ”Funny Animals” rettet mod et yngre publikum. De antropomorfe dyr boltrede sig i farverige paneler og humoristiske historier. Da Art Spiegelman lavede sin banebrydende ”Maus” var det helt intentionelt at han brugte denne genre til at fortælle en historie der ikke var for børn, og som brugte formen til at få elementerne i historien til at stå endnu tydeligere frem.

Dennis skriver:
Det er samme greb som forfatter Juan Díaz Canales og tegner Juanjo Guarnido bruger i deres hyldest til den klassiske hårdkogte film noir. John Blacksad er en sort kat, og en privatdetektiv. I en verden, der minder umiskendeligt om den virkelige, render han rundt og opklarer den ene mere brutale sag efter den anden. Ofte med livet på spil. Alle karaktererne er dyr som reflekterer deres personlighed. Eksempelvis er alle politifolk hunde af forskellige racer. Flere virkelig personer dukker også op i mere eller mindre skjulte alias’er. Min personlige favorit er Allen Ginsberg der dukker op som bisonoksen Abraham Greenberg. Det er et genialt greb at sætte historierne i 1950erne, da det giver mulighed for at tackle mange af de problematikker, der i den grad har været med til at forme det USA, vi ser i dag. Det værende racerelationer, heksejagt på kommunister, organiseret kriminalitet og beat generationens kæmpestore kulturelle indflydelse. De fem historier som er med i bogen er: ”Somewhere Within the Shadows”, ”Arctic Nation”, ”Red Soul”, ”A Silent Hill” og ”Amarillo”. Endelig er der to korte 2-siders historier. Guarnidos streg er smuk og detaljeret med eminent farvelægning. Jeg er i særdeleshed begejstret for den måde ”Blacksad” balancerer det barske, det sjove, og det rørende. Hvor ellers kan man se en sort kat i trenchcoat henrette folk?

Marit skriver:
Blacksad Collected Stories er en samling af fem fantastisk velskrevne historier og to shortstories med John Blacksad i hovedrollen som detektiv i 1950’ernes USA. Alle personerne i Blacksad er dyr i mennesketøj, men når man læser tegneserien, tænker man ikke over, at det er dyr. Det kunne lige så godt bare have været mennesker med forskelligt udseende. Historierne er velfortalte, mørke og utroligt flot tegnede. Dette er første gang, de kommer ud på engelsk samlet. De har været ude på dansk, men er desværre udgåede af produktion. Jeg nød dem rigtig meget, og samlingen får mine varmeste anbefalinger.

Vare tilføjet til kurv

Gå til kurv